Toren C

Toren CToren C is een absurdistisch komische televisieserie van de VPRO, die in het najaar van 2008 voor het eerst werd uitgezonden op Nederland 3.

Toren C draait om een kantoorgebouw en de mensen die daar werken.

De serie is geschreven door de actrices Maike Meijer en Margôt Ros. De twee bedenkers van de serie hadden grote moeite om het papieren concept van de serie aan de omroepen te slijten. Nadat ze met enkele vrienden een pilotaflevering opnamen, werd de interesse gewekt van de VPRO die de serie wilde uitzenden in primetime.

Meijer en Ros spelen de meeste rollen zelf, in totaal veertig verschillende typetjes. Daarnaast spelen enkele gastacteurs een bijrol. Omdat Ros tijdens de opnameperiode haar achillespees scheurde, moesten enkele fysiek zware scènes geschrapt worden.

Van 18 januari tot 15 maart 2010 was het tweede seizoen van Toren C op de televisie, met als ondertitel: ‘Slechter kun je je week niet beginnen’.

Het vierde seizoen is vanaf 3 september 2012 te zien geweest op Nederland 3. Op 16 februari 2011 is door de portiers van Toren C een carnavalslied gelanceerd getiteld 25 bier.

Op 17 maart 2014 begon het vijfde seizoen van Toren C.

Leukste Fragmenten: