Oudejaarsconference 2013 – Theo Maassen – Einde Oefening

Eindejaarsconference 2013 Theo Maassen - Einde Oefening

Eindejaarsconference 2013
Theo Maassen – Einde Oefening

Recensie oudejaarsconference 2013 Theo Maassen – Einde Oefening

Zoals aangekondigd komt Theo Maassen dit jaar met zijn allereerste oudejaarsconference, en wij zouden ComedyWeb niet zijn als wij niet alvast live een kijkje zouden nemen in het Parktheater in Eindhoven. 

Vrijdag 13 december, voor velen een ongeluksdag maar als recensent van ComedyWeb voelde ik mij die dag een echte geluksvogel, ik had namelijk een kaartje weten te bemachtigen voor de oudejaarsconference van Theo Maassen – Einde oefening.

 

De zaal stroomde tegen achten langzaam vol, zoals de zalen van Theo Maassen al jarenlang steevast vol zitten. Enigszins gespannen was ik in afwachting van de opkomst van Nederlands beste cabaretier (ook volgens ComedyWeb). Benieuwd of deze show net zoveel commotie zou gaan veroorzaken als zijn vorige programma “Met Alle Respect”, waar Maassen na de uitzending op tv bij oa Pauw en Witteman op het matje werd geroepen en vanuit verschillende kanten werd bekritiseerd. 

Theo Maassen bestormde het podium en hierbij had hij geen enkele moeite het publiek binnen no-time op zijn vingers te winden. Veel onderwerpen, die het afgelopen jaar hot waren, kwamen aan bod en af en toe had ik het gevoel tussen zijn grappen door nauwelijks tijd te hebben om adem te halen. En ja, Theo Maassen blijft de Theo Maassen die we kennen en kan soms snoeihard uit de hoek komen. Na de zaal verdeeld achter te laten na een grap die misschien wat te grof was voor sommigen vroeg hij het publiek: “Wat is nou erger? Dat ik deze grap maak of dat jullie er zo hard om moeten lachen?”. Met deze opmerking werd er even een spiegel voorgehouden en tegelijkertijd relativeerde Theo Maassen de boel zoals alleen hij dit kan. Geen minderheid of stereotype bleef bespaard. En daarmee zet Theo de toon voor 2014 waar aan de ene kant vrijheid van meningsuiting  zijn wapenfeit is, maar aan de andere kant relativeert hij de kwetsingen door ook consequent íedereen te laten passeren.Waarom Theo Maassen de beste cabaretier is van Nederland? Hij heeft alles wat een cabaretier volgens ons hoort te hebben. Maatschappij kritisch, scherp, zet je aan het denken en toch ontzettend grappig en relativerend. De show was vanouds goed en er rest je na het lezen van deze recensie nog maar een ding te doen namelijk: Op oudejaarsavond in je gemakkelijke stoel voor de tv gaan zitten en KIJKEN!

 

Bekijk de Eindejaarsconference hier online

 

Meer over Theo Maassen >>

(c) Recensent ComedyWeb 2013