Raymon Hofkens Schrijft..

Raymon Hofkens column 2

Raymon Hofkens (26-08-1980) is een Nederlandse cabaretier en stand-up comedian. Raymon wordt geboren te Oosterhout (Noord-Brabant, Nederland) en groeit op in het kleine Brabantse dorpje Raamsdonk. Op jonge leeftijd weet hij al dat humor centraal staat in zijn leven. Op 26 jarige leeftijd besluit hij mee te doen aan een open podium te Woerden. Daar wordt een nieuwe Stand-up Comedian geboren. Inmiddels speelt Raymon door heel Nederland en België. Raymon Hofkens schrijft van zich af in zijn terugkerende columns voor ComedyWeb. Soms legt hij de vinger op de zere plek en de andere keer moet hij gewoon even zijn verhaal kwijt. Raymon durft de lezers een kijkje te geven in zijn persoonlijke gedachtenspinsels en doet dit op geheel excentrieke en eigen wijze.

Raymon Hofkens schrijft.. Zijn eerste Column

Dag lieve mensen. Ten eerste wil ik mezelf even netjes voorstellen. Mijn naam is Raymon Hofkens en ik ben een stand-up comedian/cabaretier uit Raamsdonksveer. Dit is mijn eerste column en voor mij is die eerste indruk erg belangrijk. Waarom? Ik wil jullie het gevoel geven dat deze column de moeite waard is om te lezen. Ik zou wel gelijk al mijn frustraties op tafel kunnen gooien, maar dan raak ik hoogstwaarschijnlijk meteen de helft van mijn lezers kwijt. Daarnaast is het altijd prettig als we elkaar begrijpen, toch? Voor mij voelt dit in ieder geval al een stuk prettiger. Wat vind jij?…

Zo! Heb ik een beetje van jouw vertrouwen kunnen winnen? Dan kan ik vertellen wat mij al een langere tijd behoorlijk dwars zit. Want, een comedian zonder echte emoties is geen comedian. En dan zou ik mezelf geen dingen afvragen die totaal onbelangrijk zijn. Bijvoorbeeld…Zijn er standbeelden die een standbeeld verdienen? Zijn er medley’s van medley’s? En stel je bent op je werk en je hebt het idee om een ideeënbus aan te schaffen, waar laat je dat idee dan? Nee, ik vraag me echt af waarom er mensen zijn die overal een podium van willen maken? Sorry dat ik het zeg, maar dat soort mensen noem ik gewoon “Aandachtshoeren”…Ben je er nog?

Gelukkig! Maar hiermee bedoel ik de mensen die ongevraagd en zonder overleg tijdens feestjes, begrafenissen, in de kroeg, op straat etc etc die aandacht op willen eisen. Diep van binnen zijn dat volgens mij hele onzekere mensen. Mensen die na vele schouderklopjes weer een tijdje kunnen teren met het gevoel dat ze echt iets kunnen en talent hebben. En toegegeven.. Ik ben ook niet vies van wat aandacht. Natuurlijk! Elke comedian heeft de drang om het podium te beklimmen om zijn/haar ding te doen. Maar, gelukkig weet ik het te beperken tot het podium zelf, social media en deze column.

Misschien ben ikzelf dan ook wel een aandachtshoer? In welk boek staat geschreven wanneer je het wel of niet bent? Geen idee..
Ik ken één bepaald persoon en dat is een echte aandachtshoer. Constant dat op zoek naar schouderklopjes. Hoe meer schouderklopjes hoe meer diegene gaat zweven. Het is niet mijn bedoeling om diegene neer te sabelen. Ik wil diegene juist beschermen. Want hoe hoger je gaat zweven hoe harder je valt zodra er kritiek de hoek om komt kijken.

Een bekende van mij zei laatst “Raymon, als je jezelf stoort aan dit soort dingen, dan is het waarschijnlijk herkenbaar voor je.. Is dat niet de angel van heel dit verhaal? Misschien ben je zelf ook wel een beetje zo…”. Verdomme!! Daar had ie inderdaad een punt. Het enige wat ik kon doen was dit beamen… Wisten jullie trouwens dat het begin en het einde van een verhaal het meest blijven hangen? Nu zul je misschien denken “Raymon, dit is wel een hele makkelijke manier om sympathiek te blijven”. Ook dat geef ik toe. Maar ik heb mijn mening en walging al gegeven en mogen uiten. Dus zullen we het maar zo laten? Ik hoop dat je deze zin uiteindelijk ook leest. Want dan weet ik in ieder geval dat we het samen hebben volbracht…

Raymon Hofkens