Oeloek

OeloekBiografie:

OELOEK bestaat uit KEVIN JOLLY, DAVID MEIJER, JANTIJN PRINS en CARLIJN VAN RIJ. Zij leerden elkaar kennen op De Theaterkade in Amsterdam. Een opleiding tot uitvoerend zelfstandig theatermaker.
Tijdens de opleiding bleken zij hetzelfde gevoel voor theater en humor te hebben en maakten samen de afstudeervoorstelling Psychose van de Lemming. Daarmee wonnen zij de Nestvaltournee.
In 2009 ging, onder regie van Martin van Waardenberg, hun eerste avondvullende programma in première: De Nacht van de Nasmaak. Deze werd meteen door pers en publiek omarmd. Het vakblad Theatermaker zette het zelfs in de top 5 beste cabaretvoorstellingen van dat seizoen. In 2010 behaalden ze met een half uur uit deze voorstelling de finale van Cameretten.
Van 2013 tot 2015 speelden zij met veel succes hun voorstelling Prille Roest. Hiermee wonnen zij De Stijgend Applaus Stipendium, de aanmoedigingsprijs voor cabarettalenten. Het bijbehorende bedrag zullen zij investeren in hun volgende programma OPSCHMÙCK dat in januari 2016 in premiere zal gaan.

Programma’s :

2009: De Nacht van de Nasmaak
2013: Prille Roest
2016: OPSCHMÙCK

Video’s: