Nabil Aoulad Ayad

Nabil Aoulad Ayad

Biografie:

Nabil Aoulad Ayad kan veel en kan dat goed!
De artistieke duizendpoot verwierf in 2007 al faam door Nederlands Kampioen Beatboxen te worden. Hij bleef bovendien niet onopgemerkt als acteur uit Onderweg Naar Morgen en De Co-assistent maar spettert live ook van het podium af als begiftigd stand-up comedian en energiek presentator met een unieke stijl.

Nabil werd geboren op 7 juni 1984 te Waalwijk. Van kinds af aan al werd hij gegrepen door het entertainmentvak. Op school was het mutlitalent altijd de eerste die zich opgaf voor talentenjachten of voor een rol in toneelstukken en schoolmusicals. Zijn passie om als uitvoerend kunstenaar door het leven te gaan vond hier zijn oorsprong en vanaf die tijd gooide Nabil alles in de strijd om die droom te verwezenlijken. En met succes!

 Met karakter en discipline ontwikkelde Nabil zijn eigen stijl in het human beatboxen en inmiddels is hij met zijn act met grote regelmaat een graag geziene gast op zowel binnelandse als buitenlandse podia. Het in 2007 behaalde Nederlandse Kampioenschap Beatboxen leverde hem bovendien een bijzonder docentschap op aan de FreshAcademy waar hij jongeren coacht door middel van workshops.

Nabil’s talenten lieten zich echter niet vangen in één enkele discipline en gaandeweg ontpopte de beatboxvirtuoos zich tot ieders verbazing als een begenadigd stand-up comedian. Dit maakte dusdanig veel indruk dat hij in een mum van tijd aansluiting vond bij de welbekende groep Comedy Explosion.

In 2015 stond hij in de finale van het prestigieuze Leids Cabaret Festival en hij is momenteel op tv te zien in in de programma’s “Alpacas” en “Baas Raymann”. In het theaterseizoen van 2015-2016 gaat zijn eerste avondvullende soloprogramma in première “Tijdmachine”.

Video’s