Martijn Koning

Martijn-KoningBiografie:

Martijn Koning (Zwolle, december 1978) is een Nederlandse stand-upcomedian, cabaretier, columnist en tekstschrijver.

In 2004 begon Koning met stand-upcomedy bij het Comedy Cafe en nog datzelfde jaar was hij een van de finalisten van de Culture Comedy Award. Hij sloot zich aan bij de Comedy Explosion. Een jaar daarna won hij de persoonlijkheidsprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival. Sinds 2006 maakt hij deel uit van de Comedytrain en speelt hij wekelijks in Toomler.

Sinds 2009 verzorgt Koning wekelijks een column in het VARA-radioprogramma Spijkers met koppen. Daarnaast levert hij tekstbijdragen aan programma’s van andere cabaretiers en schrijft hij voor onder andere Dit was het nieuws en Koefnoen.

Vanaf januari 2011 heeft hij zijn eigen televisieshow Eindemaands van Martijn Koning op Humor TV, een maandelijkse variant op de oudejaarsconference, met muzikale begeleiding van het duo Maartje & Kine. Sinds het vijfde seizoen van Doe maar normaal is Martijn Koning een van de vaste teamleiders van de BNN-popquiz. Ook had hij een bijrol in de bioscoopfilm Doodslag, naast onder anderen Comedytrain-collega Theo Maassen.

In november 2010 haalde Martijn Koning de finale van het Camerettenfestival.

Video’s: