Marc-Marie Huijbregts

3Biografie:

Marc-Marie Huijbregts is een Nederlandse cabaretier. Na de havo studeerde Huijbregts personeelswerk in Breda, maar al snel zocht hij zijn geluk in de musicalwereld. Hij solliciteerde bij de musical Company en werd aangenomen. Hierna volgden rollen bij andere musicals, het toneel, de opera en in televisieseries.

Ondanks vernietigende kritieken op zijn eerste soloprogramma, een liedjesprogramma in 1991 bleef Huijbregts acteren. Eind 1998 ontmoette hij Raoul Heertje bij een presentatiecursus, die hem uitnodigde om mee te doen aan een open-podiumavond bij de Comedytrain. Huijbregts leerde daar om als zichzelf op het podium te staan en niet als een acteur die een rol speelt. Ruim een jaar later stond hij in de finale van Cameretten 1999 die hij met overmacht won. Naast de juryprijs won hij ook de persoonlijkheidsprijs én de publieksprijs, wat eerder alleen Joke van Leeuwen (1978) en Mumtaz Jafri (1995) was gelukt. Huijbregts kreeg tijdens de halve finale al een staande ovatie, iets dat nog nooit was voorgekomen tijdens het Cameretten-festival. In datzelfde jaar begon hij tevens met het inspreken van tekenfilmkarakters Tommy en Bobby, in respectievelijk de populaire tekenfilmseries Princess Sissi en Bobby’s Wereld, te zien op jeugdzender Fox Kids.

In 2000 ontving hij de Pall Mall Exportprijs, en vervolgens maakte hij in korte tijd carrière met zijn soloprogramma Marc-Marie H. en met zijn optreden in het satirische televisieprogramma Dit was het nieuws van de TROS. In 2001 tekende Huijbregts een contract met de KRO voor het maken van talkshowachtige televisieprogramma’s, waarna hij het live uitgezonden Marc-Marie Rechtstreeks maakte. Dat programma verdween al snel weer van het scherm, na vernietigende recensies in de media. Tevens speelt hij sinds 2003 de rol van Sorrypiet in Het Sinterklaasjournaal en een aantal malen bij de intocht.

Op 22 september 2004 mocht Huijbregts de eerste VSCD Cabaretprijs in ontvangst nemen. Hij kreeg de prijs voor het ‘meest indrukwekkende programma van het afgelopen seizoen’.

Huijbregts valt op door zijn hoge stem. Hij heeft een geschoolde contratenorzangstem, iets wat niet vaak voorkomt, zeker niet bij cabaretiers. Hij is in 2004 getrouwd.

Cabaretprogramma’s:

Marc-Marie H. (2000)
M-M Huijbregts (2002)
Opdat ik niet vergeet (2006)
Marc-Marie Punt (2009)
Florissant (2013)

Video’s: