Jandino Asporaat

827-jandinoBiografie:

Jandino Jullian Asporaat word geboren op 9 januari 1981 in Willemstad, Curaçao. Toen Jandino 11 jaar oud was verruilde de familie Asporaat het zonnige Curaçao voor het bruisende en levendige Rotterdam.

Na zijn opleiding werkte Jandino een korte periode als schilder, maar het duurde niet lang voor hij er achter kwam wat zijn ware talent was: entertainen.

Jandino zocht het podium op en begon zijn carrière in 2002 bij de Rotterdamse jongerentheatergroep “Young Stage” waar hij twee seizoenen met veel plezier speelde. Zijn talent bleef natuurlijk niet onopgemerkt en hij heeft toen in diverse voorstellingen van Rotterdamse theatergroepen gespeeld.
Het hoogtepunt in zijn bliksemcarrière werd de finaleplaats van het Cameretten festival 2005. Met zijn bruisende en flitsende  performance van het door hem geschreven autobiografische stuk “Antilliaanse Pot” sleepte hij hier de persoonlijkheidsprijs in de wacht. In Rotterdam wisten ze het al langer, maar nu mag ook heel Nederland het weten: Jandino komt eraan!

Met zijn eerste gelijknamige theaterprogramma ‘Antilliaanse pot’ veroverde hij zowel de harten van het publiek als ook van de rest van Nederland. Dit omdat deze voorstelling op televisie te zien is geweest en de DVD ligt inmiddels in de winkels. Jandino is een creatieve duizendpoot en zijn talent kent geen grenzen. Hij is zowel voor als achter de schermen altijd druk in beweging. ‘Buena Vista’ is de opvolger van zijn eerste theaterprogramma. In ‘Buena Vista’ keert Jandino terug naar zijn afkomst en roots. Jandino staat al vanaf 2011 in het theater met zijn derde, maar zeker niet zijn laatste, avondvullende voorstelling ‘Laat ze maar komen’. Hierin daagt hij iedereen en alles weer uit, maar natuurlijk vooral zichzelf.

Ook op televisie is Jandino niet meer weg te denken.

Cabaretprogramma’s:

Antilliaanse Pot (2006)
Buena Vista (2008)
Daar zal je ze hebben (2010-2011; met Roué Verveer, Howard Komproe en Murth Mossel)
Laat ze maar komen (2010-2011)
Ze ZIJN er weer! (2012) (met Roué Verveer, Howard Komproe en Murth Mossel)
De Revue (2013-2014)
Hoe dan ook (2015)
Gabber (2016) Ziggo Dome show met Guido Weijers, Roué Verveer en Philippe Geubels
Keihard (2017)
Najib & Jandino: Live in De Kuip (2017)

Video’s:


http://www.youtube.com/watch?v=wwzjx3jeaBA