Han Coucke

han soloBiografie:

Han Coucke (Waregem, 30 maart 1975) is een Vlaams acteur en komiek. Hij is vooral bekend als Stef uit de VTM-reeks De Kotmadam.

Coucke groeide op in Zulte en is van opleiding industrieel ingenieur. Later volgde Coucke een opleiding aan het conservatiorium in Gent. Daar leerde hij Frank Van Erum kennen, waarmee hij sindsdien het cabaretduo “Gino Sancti” vormt. Gino Sancti heeft in België en Nederland al verschillende cabaretfestivals gewonnen (bijvoorbeeld Wim Sonneveldprijs in 2002).

Han Coucke is ook actief als regisseur en coach van verschillende cabaretiers, zoals Ter Bescherming van de Jeugd, Bart Vanneste en Neveneffecten.

Hij werd in 2008 wat bekender dankzij zijn theatershow “Racist”, waar hij het typetje “Han Solo” speelde (alluderend op het gelijknamige personage uit Star Wars), een extreemrechtse, conservatieve, racistische, discriminerende man. Zelfs een aantal leden van het Vlaams Belang, waaronder Filip Dewinter, kwamen toen onder grote media-aandacht naar één van zijn shows kijken.

Programma’s:

“Racist” (2008)
“Multikul” (2010)
“Bedankt” (2013)

Video’s: