Emilio Guzman

emilioguzman_mg_8885kleinBiografie:

Op 22 maart 1981 werd in Las Palmas te Spanje Emilio Guzman geboren, vier jaar later dan zijn grote broer Javier Guzman. Maar Emilio is niet alleen het broertje van, maar heeft ook zijn geheel eigen stijl op het gebied van comedy en cabaret.
Toen hij 3 jaar oud was verhuisde hij naar Nederland. Hier kwam hij terecht in het streng gereformeerde Ouderkerk aan de IJssel, maar omdat Emilio op zondag wel graag de mogelijkheid houdt om te kunnen fietsen, verhuist hij in zijn pubertijd naar Rotterdam. Daar sleept hij na acht eindelijk jaar zijn VWO-diploma in de wacht om vervolgens in Amsterdam het vak Nederlands te gaan studeren. Omdat Emilio behoorlijk dyslectisch is en dus een broertje dood heeft aan taalkunde, gaat hij zich richten op de Moderne Nederlandse letterkunde. Hij rondt zijn studie daar echter niet af. Hij heeft ook helemaal geen diploma nodig, want hij wil zich namelijk nog maar op één ding concentreren: stand-up comedy.
Emilio maakt vanaf 2003 deel uit van de bekende groep de Comedytrain. Hij ontwikkelde zich voornamelijk op het open podium en door achter de schermen mee te werken aan de programma’s van zijn grote broer. In 2010 wint hij de publieksprijs op het Leids Cabaretfestival. Momenteel speelt hij de reprise van zijn eerste avondvullende soloprogramma “Doen en Laten”.

Cabaretprogramma’s:

Doen en laten (2012)
Een dunne dekmantel (2013)
Alle Mensen Verzamelen (2015–heden)

Video’s: