Dolf Jansen

dolf-jansenBiografie:

Dolf Jansen is een stand-up comedian met een vlotte babbel en gaat als een razende door zijn tekst heen. Ook zit hij altijd bovenop de actualiteiten.
Dolf Jansen is naast cabaretier ook schrijver, muzikant, presentator en een marathonloper. Hij startte zijn carrière samen met Hans Sibbel (Lebbis) in 1989 met groot succes wanneer hij en Lebbis aan het Leids Cabaret Festival meedoen. Hierna volgen vele uitverkochte zalen voor het duo Lebbis en Jansen, waaronder ook verschillende oudejaars programma’s. De laatste jaren gaan de talenten steeds meer hun eigen weg en spelen ze voornamelijk nog solo.
Dolf is enorm gedreven en creatief. Hij schrijft vaak: columns, gedichten, liedteksten, interviews, voor diverse televisieprogramma’s en ga zo maar door. Hiernaast maakt Dolf geregeld voorstellingen voor bedrijven, congressen enz. en interviewt hij met scherpe tong.
Dolf Jansen biedt zijn publiek een verbale berg-en-dal-express. Hierin voert hij het publiek mee over toppen van welsprekendheid en door dalen van maatschappelijke dilemma’s. Hierbij moet je razendsnel kunnen improviseren en vaak af durven wijken van de ideale lijn als de actualiteit daar op zo’n moment om vraagt. En dan ook nog eens grappen maken, heel veel grappen. Geen probleem, laat dat aan Dolf over!
Dolf is een altijd betrokken mens. Hij zet zich in voor verschillende organisaties en goede doelen. Dolf Jansen is hierbij oa inzetbaar als spreker,  interviewer, cabaretier en columnist. Vaak is hij dan stukken rustiger dan mensen van hem verwachten, maar de humor ligt wel altijd ergens op de loer!

Cabaretprogramma’s:

Dolf Solo (2002)
Jansen Praat (2004)
Dolfdurft (2005)
Geen Oudejaarsvoorstelling (2007)
Echt (Oudejaars 2008)
Altijd Verder (2009)
Oudejaars 2010
Als ik het niet doe doet niemand het (2011)
Oudejaars van de straat (In Pauw & Witteman 2011)
Als ik het niet doe doet niemand het (en daar zal ook wel weer een reden voor zijn*) * maar mij wordt weer eens niets verteld (2012)
Ouderjaars 2012
Topvorm (2013)
Oudejaars (2014)
Oudejaars Hardverwarmend (2015)

Video’s: