Dit Was Het Nieuws

dit was het nieuws 2Dit was het nieuws was een televisieprogramma waarin twee teams satirische opmerkingen maken over het nieuws van de voorgaande week. Het programma heeft de vorm van een spelprogramma, waarin twee teams onder leiding van een spelleider tegen elkaar strijden. De puntentelling is niet belangrijk (we kijken even naar de stand) ook al wordt er wel aan het einde een winnaar aangewezen. Elk team bestond uit een vaste teamleider en een wekelijkse gast.

Het programma werd van 1996 tot eind 2009 uitgezonden door de TROS. Op 5 juni 2010 heeft RTL 4 één nieuwe aflevering uitgezonden. Dit betrof een eenmalige special die grotendeels in het teken stond van de Tweede Kamerverkiezingen. Na het succes van deze special werden er vanaf 21 mei 2011 ook reguliere afleveringen bij RTL 4 uitgezonden.

Op 18 december 2015 maakte RTL bekend definitief te stoppen met Dit was het nieuws. Het is nog niet bekend of het programma een doorstart maakt op een andere zender. Het afgelopen seizoen waren Daniël Arends en Martijn Koning de teamcaptains in het programma en vervingen daarmee Thomas Acda en Raoul Heertje (voorheen Jan-Jaap van der Wal).

ComedyWeb selecteerde voor u de leukste fragmenten: