ComedyWeb bezocht het Utrecht International Comedy Festival 2016

uicfRuim 1400 fans van stand-up comedy hebben op vrijdag 1 en zaterdag 2 april in TivoliVredenburg genoten van het Utrecht International Comedy Festival 2016. Voor dit comedyfeestje veranderde de bovenste verdieping van TivoliVredenburg in een comedy-walhalla met maar liefst 6 zalen en meer dan 50 van de grappigste comedians uit Nederland, Engeland, België en de rest van Europa! ComedyWeb had de eer om op vrijdag 1 april een kijkje te mogen nemen en mee te genieten van dit zeer geslaagde festival.

Het Festival
Het Utrecht International Comedy festival 2016, wat dit jaar plaatsvond op vrijdag 1 en zaterdag 2 april, was drukker dan ooit tevoren in de vierjarige geschiedenis van dit stand-up comedyfestival. Maarliefst 1400 bezoekers hebben kunnen genieten van tal van shows verspreid over 6 verschillende zalen.

Sfeer
uicf 2TivoliVredenburg was een waar paradijs voor fans van stand-up comedy met maar liefst 6 podia en een feestelijk festivalplein met live muziek, DJ’s en food trucks met lekker eten en drinken. Hoewel je misschien zou denken dat met 1400 bezoekers verspreid over twee dagen het knusse comedy gevoel wel een beetje minder zou zijn was dit alles behalve het geval. Het comedygezelschap het Comedyhuis en Stichting UICF, organisatoren van het festival, lieten zien dat zij als geen ander weten hoe je comedy overbrengt op publiek. Vijf speciaal ingerichte zalen in de bovenruimte van het bekende TivoliVredenburg in Utrecht ademde allemaal hun eigen en knusse uitstraling. Via een blokkenschema in het programmaboekje konden de bezoekers zelf hun eigen avond samenstellen en hun favoriete comedians op verschillende podia bezoeken. CLOUD 9 vormde het middelpunt van het festival als zijnde “grote” zaal met topacts die elkaar afwisselde. Bezoekers konden tussen de optredens door op het festivalplein weer even op adem komen onder het genot van een hapje en een drankje. Ook konden bezoekers op het plein live getuige zijn van een comedy talkshow en podcast georganiseerd door Badaboom TV.

Bezoekers
Zoveel als de comedy acts van elkaar verschilde, verschilde ook de bezoekers op het festival. De zalen waren gevuld met zowel jong en oud publiek en met iedereen was rekening gehouden (ook buiten de zalen om). Vanwege het grote aanbod aan comedians dat er deze avond optrad, en mensen zelf mochten kiezen naar wie ze allemaal wilde gaan kijken, zat er voor iedereen wel wat bij. De gemoedelijkheid van het festival is geen moment in het geding gekomen vanwege de strakke organisatie, de spetterende acts en de sympathie onder de bezoekers. Van comedy genieten zoals dit bedoeld is!


Verschillende acts en comedians

uicf 3Een hele prestatie van de organisatie om de agenda’s van zoveel comedians samen te brengen op twee dagen. Waarschijnlijk ook omdat iedere comedian die zijn vak lief heeft op zo’n festival WIL staan. Al met al hebben wij van ComedyWeb genoten van een goed georganiseerde avond in een geweldige sfeer met verschillende topacts van binnen- en buitenlandse comedians. Volgend jaar keert het UICF weer terug in TivoliVredenburg met nog meer shows en nóg grotere namen. Wij zijn er dan weer zeker bij!

Bronnen: http://utrechtinternationalcomedyfestival.nl/
Fotografie: Annemiek van der Kuil