Claudia de Breij

Claudia de BreijBiografie:

Claudia de Breij wordt geboren op 13 maart, 1975, te Utrecht.
Na een eclatant succesvol doorlopen kleuterschool-, en een al even klaterende lagere school-periode te Hagestein ging Claudia naar de middelbare school. Het KWC in Culemborg. Daar heeft ze acht van haar beste jaren doorgebracht met het volschrijven van de schoolkrant, vanaf haar 16e erg veel op het podium gestaan en tussen de bedrijven door een mavo- havo- en een vwo- diploma gehaald.

In 1995 trok ze terug naar Utrecht en studeerde lafjes Algemene Letteren. Twee jaar later was ze een propedeuse en veel liefdes- en levenservaring rijker. Ze besloot te besluiten, ze durfde te durven: ze stopte met haar studie. Die studie was trouwens sowieso nooit meer dan een dekmantel geweest om te worden wat ze wilde zijn, namelijk cabaretier.

Ze wist dat ze daar niet zo 1,2,3 van zou kunnen leven dus werkte ze achtereenvolgens voor Stadsomroep Utrecht, Radio M, Radio West, RVU’s Kaap de Goede Hoop, BNN United en NPS …& dit is Claudia en AD. In de respectievelijke functies van verslaggever, presentator, columnist en DJ. In 2003 stapte ze over naar de VARA.

Voor die omroep maakte ze t/m april 2007 op 3fm het dagelijkse lunchprogram Claudia d’r op. Verder deed ze op televisie achtereenvolgens VARA Laat, VARA Live, De Wereld Draait Door, Claudia’s Showboot en Thank God it’s Friday.

Claudia de Breij is een echte duizendpoot. Naast bekend te zijn als cabaretière is zij tevens radiomaakster bij 3FM, presentatrice en schrijfster. Met haar sterke overtuigingskracht maar tegelijkertijd kwetsbaarheid op het podium weet zij de zaal te raken en soms zelfs te ontroeren. Haar optredens gaan altijd gepaard met zachte, gevoelige nummers.

Cabaretprogramma’s:

De Wilde Frisheid (2002-2003)
Claudia Zuigt (2003-2005)
Hallo Lieve Mensen (2005-2007)
iClaudia (2007-2009)
Hete Vrede (2009-2011)
Alleen (2013)
Teerling (2014)
Oudejaarsconference 2016 (gepland)

Video’s: