De Top 10 – Cabaretiers Nederland

cabaretierstop10Cabaretiers Nederland – Top 10

Nederland is rijk aan een divers palet aan cabaretiers. Wij hebben namens de redactie van comedyweb een top 10 van Cabaretiers in Nederland speciaal voor u samengesteld. Klik op de namen van de cabaretiers top 10 Nederland voor meer informatie en hun leukste en beste video’s.

Op zoek naar de Top 10 Vrouwen in de cabaret?

10. Leon van der Zanden

cabaretier Leon van der Zanden foto (cabaretiers nederland)

In februari 2002 ging de eerste avondvullende show van Leon van der Zanden, ‘Een coole snelle jongen met een zachte bruine vacht’, in première. Daarna volgden er nog vele programma’s onder zijn naam. Zijn shows hebben vaak een erg persoonlijk tintje met intieme onderwerpen. Niet een van de minste cabaretiers van Nederland en zijn plek in de ComedyWeb top 10 zeer zeker waard!

9. Jochem Myjer

cabaretier Jochem Myjer Foto (cabaretiers nederland)

Jochem Myjer zit vol energie en gaat vaak als een razende door zijn tekst heen. In zijn show Adéhadé verteld hij over zichzelf als volwassene met ADHD. Myjer begeleidt zich vaak op de piano en laat zien muzikaal te zijn. Daarnaast speelt hij ook viool. Vaak imiteert hij in en buiten zijn shows bekende personen. Myjer won in 2010 de CabaretAward voor beste cabaretier.

8. Herman Finkers

cabaretier Hermand Finkers (cabaretiers nederland)

Over Herman wordt gezegd: Herman Finkers is de enige cabaretier in Nederland die nog nooit is betrapt op een serieuze opmerking in zijn programma’s. Hij begon zijn carrière in 1979 en sindsdien zijn de absurdistische grappen en vertellingen van Herman niet meer van het podium weg te slaan. Hij heeft helemaal niets te melden en dat doet hij fantastisch!

7. Guido Weijers

cabaretier Guido Weijers foto (cabaretiers nederland)

De carrière van Guido Weijers kende niet vanaf het begin een bliksemstart, maar na ruim 10 jaar behoort Guido Weijers tot een van de meest populairste en best verkopende cabaretiers van Nederland. Hij is een echte cabaretier van de zapgeneratie. Hij is snel, scherp, altijd vol energie maar ook kritisch en af en toe een tikkeltje rebels.

6. Javier Guzman

cabaretier Javier Guzman foto (cabaretiers nederland)
Javier Guzman trad vaak op als stand-upcomedian voor de cabaretgroep “De Comedy Explosion” en hij was vaak te zien in de Comedy Club in Amsterdam. Op het Leids Cabaret FestivalI in 2002 won Guzman zowel de jury- als de publieksprijs. Guzman is vaak negatief in het nieuws geweest om verschillende akkefietjes. Hij verteld in zijn shows openhartig over zijn verslavingen en gebeurtenissen in zijn leven en neemt hiervoor nooit een blad voor de mond.

5. Ronald Goedemondt

cabaretier Ronald Goedemondt Foto (cabaretiers nederland)

Al vanaf kleins af aan hield Ronald Goedemondt er van op het podium staan. In 1999 sloot hij zich aan bij de Comedytrain en begon hij daar met stand-up comedy. Goedemondt won in 2003 zowel de jury- als publieksprijs van het cabaretfestival Cameretten. In 2004 ging zijn eerste avondvullende programma “Spek” in premiére. In 2008 won hij de felbegeerde prijs de Neerlands Hoop.

4. Najib Amhali

cabaretier Najib Amhali Foto (cabaretiers nederland)

Najib Amhali won in 1995 met de Comedytrain de Pall Mall Exportprijs.
In 1998 won hij zowel de publieks- als de juryprijs op het Leids cabaretfestival. Hij kreeg hierna de bijnaam De Marokkaan uit de Jordaan. Hierna heeft Najib landelijk snel naam gemaakt en verkopen zijn voorstellingen stuk voor stuk razendsnel uit. Deze knuffel Marokkaan laat zijn zalen binnen no-time krom liggen van het lachen.

3. Hans Teeuwen

cabaretier Hans teeuwen foto (cabaretiers nederland)

Hans Teeuwen maakte zijn debuut als soloartiest in 1994 met zijn show “Hard en Zielig”. Zijn stijl is controversieel en wordt ook vaak absurdistisch genoemd. In zijn voorstellingen spelen de thema’s seks en geweld vaak belangrijke rollen. Verschillende keren werden gangbare theaterconventies in de voorstellingen van Teeuwen door zijn spel doorbroken. Op dit moment lijkt Hans Teeuwen even klaar te zijn met het maken van cabaretvoorstellingen, maar dit maakt de stempel die hij met zijn omstreden programma’s op het huidige cabaret heeft gedrukt zeker niet minder.

2. Youp van ‘t Hek

cabaretier Youp van t Hek foto (cabaretiers nederland)

Een oude rot in het vak van de Nederlandse Cabaret. Maar liefst 5 Oudejaarsconferences inmiddels op zijn naam staan en nog lang niet klaar als we hem mogen geloven. Youp van ‘t Hek is niet weg te denken en speelt met een spel tussen het maatschappelijke verwachtte in combinatie met wat je diep in je hart eigenlijk het liefst zou willen.

1. Theo Maassen

cabaretier TheoMaassen foto (cabaretiers nederland)

Cabaretier Theo Maassen heeft inmiddels een behoorlijke lijst aan avondvullende programma’s op zijn naam staan. In 1990 won Maassen het grote cabaretfestival Cameretten. Hij ging er met zowel de publieksprijs als met de juryprijs vandoor. Hierna heeft hij zich als eerste lid aangesloten bij de Comedytrain. Tegenwoordig is hij niet meer weg te denken uit de Nederlandse comedy scène en wordt hij door vele gezien als Nederlands beste cabaretier.

Jouw favoriet er niet tussen? ComedyWeb biedt meer!
Home
Cabaretiers
Comedians
Top 10 Belgische cabaretiers
Top 10 Vrouwelijke cabaretiers
Cabaret informatie
Soorten cabaret
Stand-up comedy
Cabaretfestivals