Nieuws

Stefano Keizers wint de Sonneveldprijs 2016

Op maandag 18 april vond de grote Finale van het Concours om de Sonnveldprijs 2016 plaats. De Fransse Eijkel, Merijn Krol en Stefano Keizers speelden voor een volle zaal in het DeLaMar Theater. De presentatie werd verzorgd door Jelle Kuiper.
Alledrie de finalisten bewezen thuis te horen op dat podium, maar na een stevig beraad en een gastoptreden van Zazí sprak juryvoorzitter Erik Pals de verlossende woorden: Stefano Keizers wint de Sonneveldprijs 2016! De tweede en publieksprijs werden uitgereikt aan de Fransse Eijkel en Merijn Krol werd derde.

Winnaars publieks- en juryprijs Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival bekend

Benjamin van der Velden wint Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival 2016

Vrijdagavond 11 maart 2016 is Benjamin van der Velden door de jury uitgeroepen tot winnaar van de juryprijs van het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival 2016. Hassan El Rahaui kwam als publiekslieveling uit de bus en ging er met de publieksprijs vandoor.

Cabaretduo Droog Brood stopt

Na maarliefst 16 jaar en 8 avondvullende voorstellingen heeft het cabaretduo Droog Brood aangegeven te stoppen. Bas Hoeflaak en Peter van de Witte zijn beide inmiddels vader en hebben een drukke agenda met andere projecten op zowel televisie als in de theaters. Lees meer

Hans Teeuwen speelt op Lowlands

Hans Teeuwen gaat met zijn voorstelling Echte Rancune naar Lowlands. De cabaretier treedt op in de Alpha de grootste tent van het festival. Met een verwacht publiek van zo’n 20.000 mensen is het volgens Lowlands de grootste Nederlandse cabaretshow ooit.

Met Echte Rancune maakt Teeuwen na vijf jaar afwezigheid zijn cabaretrentree. De veertig voorstellingen die tot nu toe in de voorverkoop zijn gegaan, werden allemaal in korte tijd vrijwel uitverkocht.
Bron: NRC

Winnaar Leids Cabaret Festival 2016

Cabaretier Martijn Kardol is door het winnen van zowel de jury- als de publieksprijs van het Leids Cabaret Festival 2016 uitgeroepen tot grote winnaar. In de Leidse Schouwburg versloeg hij nipt zijn grootste concurrent, Marco Lopes, en de andere finalisten, het duo Joosen en De Jager. Lees meer

Rutte huurt comedians in voor speech

Minister president Mark Rutte huurt comedians in voor het schrijven van zijn grappen voor zijn correspondents’ Dinner speech, zo werd eerder bekend. Wie de comedians zijn wil de Rijksvoorlichtsdienst niet kwijt, maar dat Rutte geholpen wordt bij het schrijven van zijn grappen wordt wel door bronnen bevestigd. Lees meer

Ali B en Martijn Koning presenteren de Grote Fuck Valentijn Comedyshow

Cabaretier Martijn Koning en rapper Ali B presenteren op Valentijnsdag op RTL5 “De Grote F*ck Valentijn Comedyshow”.
Ali B heeft zelf niks met Valentijnsdag en steekt samen met Martijn Koning op humoristische wijze de draak met deze, door vele gezien als, romantische dag. Zij krijgen hulp van onder andere Henry van Loon, Jennifer Hoffman, Leo Alkemade, Patrick Stoof en Tina de Bruin die ook voorbij komen in de De grote f*ck Valentijn comedyshow. Lees meer

Roel C. Verburg komt met carnavalskraker

Stand-up comedian Roel C. Verburg presenteert vandaag zijn carnavalslied op Youtube.
Roel C. Verburg weet als een van de weinige Nederlandse comedians stand-up comedy te combineren met muziek. Sinds Maart 2015 zingt hij elke vrijdagmorgen ergens tussen 8.30 en 8:45 de week terug in het item Roel Op De Zingstoel bij Rinkel De Kinkel op Veronica Radio. Lees meer

Ook Hans Teeuwen weer de planken op met nieuwe voorstelling

Na Theo Maassen kondigt ook Hans Teeuwen aan dit jaar weer de theaters te zien te zijn met een nieuwe show! De eerste try-out van zijn nieuwe cabaretshow ‘Echte Rancune’ is op 1 april. De kaarten voor de veertien try-out voorstellingen gingen woensdagochtend 20 januari om 10:00 uur via de theaters in de voorverkoop en waren allemaal binnen een uur uitverkocht. Een aankondiging van de gehele tour volgt in februari. Lees meer

Theo Maassen try-out voor nieuwe show

Goed nieuws voor iedereen die van de humor en kritisch maatschappelijke blik van Theo Maassen houdt!
Nadat het qua theaterprogramma’s een tijdje stil is geweest rond Theo Maassen is hij weer begonnen met try-outs voor zijn nieuwe en alweer achtste theaterprogramma “VanKwaadTotErger”. Leer meer

Nieuw seizoen 24 uur met..

Eén ruimte. Eén gast. Eén interviewer. En met een beetje mazzel een goed gesprek. Ook dit jaar weer met als gastheer: Theo Maassen. Zondag 10 januari 2016 start een nieuwe serie van acht afleveringen.  Het is de tiende reeks van de serie sinds de VPRO op 1 januari 2008 begon met het programma. Lees meer

Herman Finkers verbreekt kijkcijferrecord

De Oudejaarsconference met Herman Finkers trok donderdag ruim 3 miljoen kijkers naar NPO 1, goed voor 46 procent van álle tv-kijkers op dat moment. Daarmee was hij de grote winnaar van de avond. Met deze cijfers zette Finkers een knappe prestatie neer die sinds 2003 (Spijkers jaaroverzicht met Jack Spijkerman, 3,4 miljoen kijkers) niet meer is gehaald. Bekijk hier de recensie

Claudia de Breij verzorgt oudejaarsconference 2016

Claudia de Breij vertelt met trots dat zij als eerste vrouwelijke cabaretier de oudejaarsconference van 2016 voor haar rekening mag nemen. Bovendien sloot zij 2015 ook zeer succesvol af door een knappe 4e plaats in de top 2000 te behalen met haar nummer “Mag ik dan bij jou”.

Anne Neuteboom wint Cameretten 2015

Cabaretier Anne Neuteboom (26) is zaterdagavond in het nieuwe Luxor in Rotterdam zowel door de jury als door het publiek gekozen tot winnaar van de vijftigste editie van het cabaretfestival Cameretten. Ze liet daarmee finalisten Jasper Smit en Tom Montfrooy achter zich. Lees meer

André Manuel wint Poelifinari

Cabaretier André Manuel heeft de Poelifinario, de prijs voor de cabaretier met het meest indrukwekkende programma van het seizoen, gewonnen met zijn programma Het geval apart.

Dat maakte de Vereniging van Schouwburgen en Concertgebouwdirecties (VSCD) bekende in het Amsterdamse café Schiller.

Claudia de Breij ontvangt prestigieuze Louis Davidsring

Herman van Veen overhandigt woensdagavond de Louis Davidsring aan Claudia de Breij. Dit doet hij na afloop van zijn voorstelling in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Op hetzelfde podium kreeg hij de ring van Wim Kan in 1976.

De Louis Davidsring is de meest prestigieuze Nederlandse onderscheiding op het gebied van kleinkunst. De prijs is in 1948 voor het eerst uitgereikt aan Heintje Davids, die de ring in 1954 doorgaf aan Wim Kan. ,,Deel mogen uitmaken van dit rijtje betekent meer dan ik nu kan zeggen. Ik ben ongelofelijk blij!”, zegt Claudia de Breij. ,,Vanavond, op het podium, als ik de ring draag, dan geloof ik het pas denk ik.”

Tobi Kooiman en Victor Louis van Es winnaars Amsterdam Studenten Cabaret Festival

Na een zinderende finale van het 22e Amsterdam Studenten Cabaret Festival zijn Tobi Kooiman (juryprijs) en Victor Louis van Es (publieksprijs) beide uit de bus gekomen als winnaar. Kim Schuddeboom viel niet in de prijzen.

Yentl en De Boer winnen Annie M.G. Schmidtprijs

Het cabaretduo Yentl en De Boer heeft vandaag de Annie M.G. Schmidtprijs gewonnen, de onderscheiding voor het beste theaterlied. Ze kregen de prijs voor hun lied ‘Ik heb een man gekend’. Yentl Schieman en Christine de Boer kregen in Theater Bellevue in Amsterdam uit handen van burgemeester Eberhard van der Laan een bronzen borstbeeld van Annie M.G. Schmidt en een bedrag van 3.500 euro.

Extra voorstelling van Micha Wertheim in Carré

Vanwege het grote succes van de voorstelling ‘Micha Wertheim voor Zichzelf’ is er een extra voorstelling op 4 juni 2015 bijgeboekt in Koninklijk Theater Carré te Amsterdam. Dit meldt Carré zaterdag.

Zijn nieuwe voorstelling maakt hij niet voor zijn publiek. U mag er bij zijn, u mag er een mening over hebben, maar val Micha er niet mee lastig. Deze voorstelling speelt Micha Wertheim Voor Zichzelf. De nieuwe voorstelling van Micha Wertheim ging op 12 maart jongstleden in première en ontving louter sterren. De pers roemde zijn voorstelling als ‘duivels goed’, ‘virtuoos’, ‘onnavolgbaar’ tot ‘fabelachtig mooi’.

Thijs van Meeberg wint jury- en publiekprijs op het Leids Cabaret Festival

Gisteravond is Thijs van de Meeberg door zowel de jury als het publiek uitgeroepen tot winnaar van het Leids Cabaret Festival 2015! In een volle Leidse Schouwburg kreeg hij van juryvoorzitter Laurens Ham de juryprijs. Presentatrice Sanne Wallis de Vries gaf Thijs de publieksprijs.

In de finale stonden ook Nabil Aoulad Ayad en Tim Hartog.
De finalisten gaan vanaf 26 februari op tour door het land.

Jens Dendoncker wint Culture Comedy Award

Jens Dendoncker is de grote winnaar van de twaalfde editie van de Culture Comedy Award. De Belg won op 31 januari tijdens de finale in het Parktheater Eindhoven zowel de jury- als de publieksprijs. Dendoncker nam het op tegen finalisten Mark Waumans en Rajko Disseldorp. De jury noemt hem in haar rapport ‘een jongen met een hoge aaibaarheidsfactor’ en prijst zijn grote geloofwaardigheid. Ook brengt hij ‘een origineel verhaal dat consistent blijft tijdens zijn hele performance’.
bron www.theaterkrant.nl

Duo Oldenosborn wint Camaretten 2014

Oldenosborn heeft het cabaretfestival Cameretten gewonnen. Het duo Lize van Olden en Victoria Osborn kreeg de juryprijs 2014.
Dat heeft de jury bekendgemaakt in het Rotterdamse Luxor Theater. Zij sprak van een ”heel eigen en veelbelovend nieuw damesduo” dat goed op elkaar is ingespeeld.

Oldenosborn streed in het nieuwe Luxor Theater om de juryprijs, de publieksprijs en de persoonlijkheidsprijs. Naast Oldenosborn stonden ook Kiki Schippers en Emiel van der Logt in de finale van het grootste en oudste cabaretfestival van Nederland.

Kiki Schippers ging ervandoor met de publieksprijs en de persoonlijkheidsprijs. De jury prees haar sterke podiumpersoonlijkheid waarmee ze iedereen wist te raken. Bovendien toon ze lef in haar programma. De finalisten zijn tot begin mei 2015 in theaters in Nederland te zien met de Cameretten Finalistentournee 2014.

Theo Maassen gaat naar het buitenland

De cabaretier gaat in 2015 stand-upoptredens verzorgen in Duitsland.
Dat vertelt hij vrijdag in een interview in de Volkskrant. “Ik heb als kind een jaar in Duitsland gewoond en heb daar leren lezen en schrijven”, legt Maassen uit.

“Die taal zit wel lekker in mijn mond. Ik vind het een mooie taal. Ik vind Duitsland een mooi land en ik vind Duitsers leuk.”
De laatste show die de cabaretier in Nederland speelde, was de oudejaarsconferentie Einde Oefening die hij vorige jaar maakte. Hij heeft het afgelopen jaar alleen maar het programma 24 Uur met… gepresenteerd. Verder stelt Maassen in het stuk dat hij nooit meer interviews of talkshows wil doen. “Ik ga nooit meer iets doen wat ik niet leuk vind”, bekent hij.

Hans Teeuwen komt met Nederlandstalige CD 

Cabaretier Hans Teeuwen komt volgend jaar met zijn band The Painkillers met een Nederlandstalig album. De lancering gaat gepaard met een grote clubtour.

Een titel of speellijst zijn nog niet bekend. De keuze is opmerkelijk: het eerste album van The Painkillers, How it aches, bevatte alleen maar Engelstalig materiaal. Teeuwen had tijdens de vorige tour met The Painkillers, begin 2014, wel al laten doorschemeren in het Nederlands aan het schrijven te zijn.

“Het is een uitdaging”, stelde hij in een interview met het Eindhovens Dagblad. “Ik ga kijken of ik die teksten ‘cool’ kan krijgen. Het is heel lastig, het mag niet te cabaretesk zijn. Het mag een beetje kloten hebben en het moet lekker bekken, zodat je zin krijgt om het te zingen. Er ligt geen panklaar recept klaar voor zulke teksten.”

Cabaretier Seth Gaaikema overleden

Cabaretier en tekstschrijver Seth Gaaikema is vandaag op 75-jarige leeftijd overleden. Dat maakte een van zijn naaste medewerkers bekend. Gaaikema had hartproblemen en overleed na een kort ziekbed in een ziekenhuis in Den Bosch.

Eric van Muiswinkel wint Poelifinario

Cabaretier en televisiepresentator Erik van Muiswinkel is dit jaar de winnaar van de Poelifinario, de cabaretprijs voor de theatermaker met het meest indrukwekkende programma van het seizoen. Hij krijgt de prijs voor zijn voorstelling Schettino! Dat maakte de Vereniging van Schouwburgen en Concertgebouwdirecties (VSCD) onlangs bekend tijdens de afsluiting van de Nederlandse Cabaretdagen in Den Bosch.

Voor de Poelifinario waren ook Paulien Cornelisse, Ali B en Theo Maassen genomineerd. De prijs is vernoemd naar een fictieve tropische vogel, die bedacht was door Toon Hermans.

Emilio Guzman won de Neerlands Hoop, de VSCD-cabaretprijs voor de theatermaker met het grootste toekomstperspectief. Hij werd bekroond voor zijn voorstelling Een dunne dekmantel, waarin hij vertelt over zijn beroemde broer Javier, een helemaal niet beroemde oom en over zichzelf.

Javier Guzman schrijft boek

Cabaretier Javier Guzman is bezig met het schrijven van een boek over zijn cocaïne en alcoholverslavingen. Als het boek is uitgegeven praat hij er nooit meer over, naar eigen zeggen.Javier liet dit vrijdagochtend 21 maart weten tijdens een gesprek dat hij had bij het RTL-programma ‘Koffietijd’. Hij had geen idee hoe hij een boek moest schrijven en gaat als een chaoot te werk. Hij loopt als een ‘debiel’ door het huis en vertelt zijn verhaal aan hemzelf. Daarna werkt hij het uit.In zijn voorstellingen ‘Delirium’ en ‘Delirium II’ komen zijn verslavingen uitgebreid aan bod.

Oudejaars van Theo Maassen trekt 1,7 miljoen kijkers

De oudejaarsconference van Theo Maassen uit Eindhoven heeft dinsdagavond bijna 1,7 miljoen kijkers getrokken. Daarmee staat de show op de vierde plaats van meest bekeken programma’s op de Nederlandse televisie tijdens oudjaarsavond. Het best bekeken programma was ‘Ik hou van Holland op RTL4 met ruim 2,2 miljoen kijkers.

De oudejaarsconference ‘Einde oefening’ van Theo Maassen was meteen ook de laatste van de Eindhovenaar. Dat zei hij tijdens een voorstelling in Diligentia in Den Haag. De cabaretier heeft het gehad met de steeds veranderende actualiteit. Naar eigen zeggen had hij het programma rond. Dan gaat Mandela dood, aldus de cabaretier.

Patrick Laureij wint Cameretten 2013

Patrick Laureij heeft het Cameretten Festival 2013 gewonnen. De cabaretier kreeg zowel de jury- als de publieksprijs.
“De manier waarop Patrick zijn observaties omzet in een goed getimed humoristisch verhaal is bewonderenswaardig”, aldus de jury. Zaterdagavond versloeg Laureij in de finale Fuad Hassen en het duo Rundfunk, in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.

The Happy Sad Route (and a  Comedian) met Jan Jaap van der Wal

In deze docu volgt  de camera comedian Jan Jaap van der Wal tijdens een reis door voormalig  Joegoslavië. Hij ontmoet daar stand-up comedians die zich onder het motto  ‘differences are funny’ niets aantrekken van taboes en historisch zeer. Door met  hen te praten, hoopt Van der Wal meer helderheid te krijgen over zijn functie  als stand-up comedian in Nederland. Moet hij meegaan in de hang naar  entertainment en amusement, of moet hij het gevaar en de scherpte opzoeken? Met  alle nieuwe indrukken in zijn achterhoofd, stapt Van der Wal in Bosnië zelf het  podium op. Humor kent geen grenzen… toch?

De documentaire wordt op 15 december uitgezonden op Nederland 2.

 

Wim Helsen wint Poelifinario 

De Vlaamse cabaretier Wim Helsen heeft vanavond de Poelifinario gewonnen. De prestigieuze prijs ging naar Wim vanwege zijn show ‘Spijtig, spijtig, spijtig’, waarin hij wederom niet teleur stelt.
In de race voor de prijs waren onder andere ook nog de Nederlanders Ronald Goedemondt en Lebbis. Wim won eerder in 2009 al de Poelifinario en in 2004 de Neerlands Hoop.
Vanavond werd ook die laatste prijs uitgereikt voor de meest veelbelovende cabaretier. Dit jaar was dat Louise Korthals. Zij werd geroemd om haar energie en drive, maar vooral vanwege haar capaciteit om te ‘entertainen’. Louise hield onder meer Pieter Derks en Johan Goossens achter zich.
Jurycommentaar De jury over ‘Spijtig, spijtig, spijtig’: “Het is een mooi filosofisch betoog met krankzinnige voorbeelden en uitstapjes, (…). Wim Helsen stelt ons na een aantal topprogramma’s ook in spijtig, spijtig, spijtig niet teleur. Wim T. Schippers lijkt voor deze Vlaamse reus het woord ‘gekte’ te hebben uitgevonden.”
De jury over Louise Korthals: “Wat een energie, wat een drive, maar bovenal: wat een geboren performer. Ze gebruikt een klassiek kleinkunstformat waarin ze zich duidelijk thuis voelt. Op haar beste momenten doet ze denken aan iconen van vorige generaties, zoals Jasperina de Jong en Adèle Bloemendaal”.

Cabaretier Dara Faizi overleden

De talentvolle cabaretier en stand-up comedian Dara Faizi is vandaag overleden. Dara, van Afghaanse afkomst, won diverse prijzen en gold als een groot talent in de cabaretwereld.
Dara won in 2007 de juryprijs van Griffioen Zuidplein Cabaret Festival en in 2010 zette hij zijn succesvolle debuut voort toen hij de jury- en publieksprijs van Het Groninger Studenten Cabaret Festival won. Zijn eerste soloprogramma ‘Gevaarlijke gedachten’ werd in 2012 lovend ontvangen.
Naast het toneel kende Dara ook successen bij verschillende tv-programma’s. Hij was onder andere betrokken bij Lama Gezocht, Tequila en De Nieuwste Show van BNN. Dit jaar was hij ook nog te zien in het programma The Comedy Factory. Dara werd algemeen gezien als een van de meest veelbelovende cabaretiers van Nederland.

Theo Maassen neemt ’24 uur met…’ over    

Een behoorlijk verrassende aankondiging vandaag: VPRO maakte namelijk bekend dat Wilfried de Jong wordt opgevolgd door Theo Maassen in het praatprogramma ’24 uur met…’

De Jong zou het te druk hebben voor het vijfde seizoen van het programma, waarin de presentator 24 uur met een gast doorbracht in dezelfde ruimte. Maassen was in januari 2009 zelf een etmaal te gast was in de studio bij De Jong. De aflevering met beide mannen werd destijds genomineerd voor de Beeld en Geluid Awards.

Wilfried de Jong gaat vanaf volgend jaar het programma Klik presenteren, waarin actuele en oude foto’s de start van een ontmoeting tussen De Jong en zijn gast betekent.

Cabaret en comedy op Lowlands

Op 16, 17 en 18 augustus barst in Biddinghuizen het Lowlandsfestival weer los. Uiteraard staat de muziek zoals ieder jaar centraal, maar er komt ook steeds meer comedy op het festival.

Stand-up comedy en cabaret maken een steeds groter onderdeel uit van het muziekfestival. Komende editie staan onder andere Dolf Jansen, Henry van Loon, De Partizanen en vele anderen op het festivalterrein.

Najib Amhali in “Waar is de Mol?”

De opnames voor het nieuwe seizoen van het SBS-programma ‘Waar is de Mol?’ zijn in volle gang. Verschillende gasten gaan met Johny de Mol naar bijzondere plekken over de hele wereld. Cabaretier Najib Amhali bezoekt met Johny zijn geboorteland Marokko waar hij nog heel veel wil ontdekken.Het nieuwe seizoen van ‘Waar is de Mol?’ is vanaf 21 augustus te zien. Naast Najib Amhali zijn ondere Gers Pardoel, Olcay Gulsen en Bram Moszkowicz te zien.

Leeuwarder Cabaret Festival krijgt tweede editie

In oktober wordt in debatcentrum De Bres voor de tweede keer het Leeuwarder Cabaret Festival georganiseerd. Verdeeld over twee avonden mogen jonge talenten laten zien wat zij in huis hebben. De winnaar wordt uiteindelijk gekozen door het publiek.
Hij of zij die het Leeuwarder Cabaret Festival wint, krijgt een plek in de programmering van de Bres en een speelplek tijdens één van de avonden van Comedy voor Serious Request in december.

De halve finales vinden plaats op 19 en 20 oktober. De finale is een week later op 26 oktober. Inschrijven kan tot en met 15 juni via programmering(at)debatcentrumdebres.nl.

Hans Teeuwen in Zomergasten

Het gerucht gaat dat cabaretier Hans Teeuwen, schrijfster Nelleke Noordervliet en voormalig PvdA-leider Wouter Bos te gast zijn in het nieuwe seizoen van Zomergasten. Op YouTube is een filmpje te zien waarin presentator Wilfried de Jong zijn gasten voorstelt.

Cabaretier Hans Teeuwen (Budel, 1967) kondigde in 2005 aan na vijf shows even te stoppen met cabaret. Hij keerde terug in de theaters als zanger van jazz-nummers en trad op in Engeland. In 2011 stond Teeuwen na zeven jaar weer in de Nederlandse theaters met zijn show Spiksplinter.

De presentatie Wilfried de Jong (55) wordt de dertiende presentator van Zomergasten. Vorig jaar was de presentatie in handen van de Belg Jan Leyers.

De edities daarvoor werden gepresenteerd door Jelle Brandt Corstius (2010 en 2011), Margriet van der Linden (2009), Bas Heijne (2008), Joris Luyendijk (2006 en 2007), Connie Palmen (2005), Joost Zwagerman (2003 en 2004), Adriaan van Dis (1999 t/m 2002), Hanneke Groenteman (1998), Wim T. Schippers (1997), Freek de Jonge (1996) en Peter van Ingen (1988 t/m 1995).

Van der Laan & Woe, Ronald Goedemondt en Wim Helsen genomineerd voor Poelifinario

Wim Helsen, Ronald Goedemondt, Van der Laan & Woe, de Ashton Brothers, Kommil Foo en Lebbis zijn genomineerd voor de Poelifinario 2013, dat heeft de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties vandaag bekend gemaakt. Voor de prijs voor Neerlands Hoop zijn Pieter Derks, Johan Goossens, Louise Korthals en Speelman & Speelman genomineerd.
De Poelifinario is de VSCD Cabaretprijs voor die theatermaker(s) met het meest indrukwekkende programma van het seizoen. De Neerlands Hoop is de VSCD Cabaretprijs voor die veelbelovende theatermaker(s) die het grootste toekomstperspectief heeft/hebben.
De Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) reikt de prijzen sinds seizoen 2002-2003 jaarlijks uit. De bekendmaking van de winnaars vindt dit jaar plaats op zondag 29 september in de Kleine Komedie Amsterdam. De jury De Cabaretjury 2013 bestaat uit voorzitter Erik Pals (directeur Theater Diligentia en Pepijn, Den Haag), Laura Marcus (programmeur Agora, Lelystad); Patrick van den Hanenberg (journalist de Volkskrant); Nico Baars (directeur Westland Theater De Naald); Minou Bosua (De Bloeiende Maagden); Roel Coppelmans (directeur Posttheater Arnhem); Mike Peek (freelance journalist en recensent kleinkunst).

Daniël Arends en Theo Maassen in film New Kids-makers

Daniël Arends en New Kids-acteur Tim Haars spelen broers in de nieuwe speelfilm Bro’s before Ho’s. Ze hebben een pact gesloten: nooit verliefd worden, want een relatie is te veel gezeik. Totdat ze allebei verliefd worden op Anna, gespeeld door Sylvia Hoeks. Theo Maassen speelt een collega van Anna. Ook Henry van Loon doet mee.

Steffen Haars en Flip van der Kuil, die ook in New Kids te zien waren, schreven het scenario en regisseren de film. De opnamen starten deze week en het is de bedoeling dat de romantische komedie eind dit jaar in de bioscopen draait.

Pieter Derks maakt eigen oudejaarsconference

In zijn allereerste oudejaarsconference gaat Pieter Derks vrolijk en scherpzinnig door het afgelopen jaar heen. Het eerste jaar voor koning, paus en kabinet – dat levert ongetwijfeld grappen op, verhalen, misschien zelfs hier en daar een liedje. Over paardenvlees, bijvoorbeeld. Of wielrenners. Of bankdirecteuren. Een Oudejaars is op Oudejaarsavond te zien in theater De Kleine Komedie in Amsterdam.  
Bij DWDD sluit Pieter Derks regelmatig de week af. Nu gaat hij op dezelfde manier het jaar afsluiten; in razend tempo, met rake volzinnen en altijd op zoek naar de juiste vragen. Het publiek blijft aan het eind van het jaar in elk geval nergens mee zitten.
Een Oudejaars van Pieter Derks is vanaf 23 november te zien in de Nederlandse theaters. De tournee sluit af met een reeks voorstellingen in De Kleine Komedie  van 19 december tot en met oudejaarsavond.

Najib Amhali brengt nationale en internationale stand-up comedians bijeen op één podium

Elke zaterdagavond brengt cabaretier Najib Amhali in The Comedy Factory, vanaf 4 mei bij RTL 4, de allerbeste nationale en internationale stand-up comedians op één podium bijeen.
Tophumoristen van de hele wereld laten zien wat ze in huis hebben. Najib debuteert als presentator bij de familiezender, en treedt in de voetsporen van Jörgen Raymann die eerder het succesvolle programma presenteerde bij de publieke omroep. Van 1999 tot en met 2006 was het programma hier te zien met comedians uit Amerika, Engeland, Nederland en België.
Het programma keert terug in het bekende format. In elke show laten drie stand-up comedians uit binnen- en buitenland zien wat ze waard zijn in club Corso in Rotterdam. Tussen deze acts is er ruimte voor veelbelovend talent van eigen bodem, waarbij Najib Amhali het geheel als presentator/ Master of Ceremonies aan elkaar praat. Najib begon ooit zelf als stand-up en is sindsdien uitgegroeid tot een van Nederlands meest populaire comedians.
The Comedy Factory, vanaf 4 mei om 22:00 uur natuurlijk bij RTL 4.

De Partizanen winnaars VARA Leids Cabaret Festival 2013!

De Partizanen, Merijn Scholten en Thomas Gast uit Amsterdam, zijn zaterdagavond gekroond tot winnaars van het VARA Leids Cabaret Festival 2013. Ze sleepten zowel de jury- als de publieksprijs binnen.
De jury:

“Thomas Gast en Merijn Scholten samen De Partizanen, zijn een aantrekkelijk en energiek duo. Hun voorstelling bestaat uit een aaneenschakeling van geestige scènes. Terugkerend format is een talkshow. De Partizanen zijn oorspronkelijk en authentiek en in hun verhaalopbouw volledig onvoorspelbaar. Het natuurlijke en zelfverzekerde van hun theateraanwezigheid straalt een groot spelgemak uit.

Het decor is een absurde ruimte; eenvoudig maar grappig en functioneel. De heren zijn sympathiek en brutaal. De teksten zijn helder en ter zake, zonder nodeloze uitweidingen. Hun humor is mentaal en droogkomisch en met groot gevoel voor taal belichten ze onze tijdsgeest.

Merijn Scholten en Thomas Gast hebben ons overrompeld door het gemak waarmee ze de meest absurdistische teksten en sketches ten tonele voeren en dat met elke speeldag nieuw materiaal. Door de wonderlijke wendingen, de verwarring en afwisseling zaten we als jury op het puntje van onze stoel.”