Braboneger – Als ik mezelf kon zijn – Recensie

2017-05-18_steven_web_2.1050x0

Zijn vorige show ontving zo veel lovende recensies dat een vervolg niet uit kon blijven. Braboneger alias Steven Brunswijk staat aan de vooravond van zijn nieuwe theatertour. Op 8 september trapt hij de tour “Als ik mezelf kon zijn” af in zijn thuisstad Tilburg met een première.

“Spannend” noemt Steven het. Ik ken het stuk inmiddels van buiten, maar op dat podium gebeurt pas echt de magie. Zelf omschrijft hij het stuk als scherp.  Als je me zou mogen vergelijken is het denk ik een combinatie tussen de Amerikaanse Kevin Hart en de Nederlandse cabaretier Hans Teeuwen. Vergeleken met mijn vorige show maak ik nu meer gebruik van de mogelijkheden die het theater met zich mee brengt.

Waar de show over gaat? “Als iedereen kon zeggen wat hij of zij wil zonder consequenties en zonder schaamte zou de wereld er heel anders uit zien. Regels zijn goed maar ze belemmeren ook onze vrijheid. Samen met een tegenspeler ga ik dieper in op deze gevoelens en laat ik mensen tijdens zijn voorstelling hun ware aard zien.” Steven maakt namelijk tijdens zijn show gebruik van kunstmatige intelligentie om de rol van zijn tegenspeler te vertolken. ‘De tegenspeler is mijn sparringpartner, hij bevraagd me scherp net zoals ik dat mezelf vaak doe. Tegelijkertijd helpt hij me ook het publiek te bespelen.”

Het is bijna 5 jaar geleden dat Steven voor het eerst opviel door social media. “Een soort jubileum! Sinds toen is er zo veel gebeurd, ik ben het hele land af gereisd voor kleine en grote stand-up comedy shows om mezelf als het ware te trainen. Dat kon het Toomler in Amsterdam zijn, maar ook een jeugdhonk in Drenthe.

Dat ene filmpje dat ik maakte uit frustratie heeft me heel veel goeds gebracht. Nu kijk ik vooruit naar een theatershow en word ik online gevolgd door honderdduizenden mensen. In de nabije toekomst zou ik nog ooit graag een televisieprogramma maken. Wat het zou moeten zijn? Geen idee, als het maar uitdagend is en één ding duidelijk is: ik wil geen blad voor de mond nemen.”

Op donderdag 8 september begint de theatertour in het MIDI theater in Tilburg om 20.00. Kaarten zijn nu te koop bij de verschillende theaters. Voor een overzicht kun je terecht op zijn kanalen. Voor de première in Tilburg zijn nog een aantal kaarten te koop via http://shop.ikbenaanwezig.nl

Volg Braboneger ook op:

Facebook Youtube | Instagram || Website