Bas Birker

PrintBiografie:

Bas Birker is een echte stand-up comedian pur sang. In de afgelopen 10 jaar speelde hij meer dan 1500 shows in Nederland & België en was hij te zien op Pukkelpop, Lowlands, Comedy Casino Festival en alles ertussenin!

Soms als act, soms als MC, maar altijd 1 brok energie. Zo nu en dan op het randje, regelmatig improviserend, nooit kwetsend.
Sinds 2013 timmert Bas ook met succes aan een eigen solocarriere in het theatercircuit: een volavondshow en een heuse grote kleine en kleine grote zalentour. Met rauwe stand-up comedy in een intieme setting terug naar comedy zoals het is bedoeld. Een man, een microfoon en heel veel grappen.

Het avondvullend debuut van Bas Birker – ‘Op Weg’ – werd voorjaar 2014 integraal uitgezonden op Canvas. Maar hij was vooral veel live te bewonderen. Als er comedy was, was Bas er. En als Bas er nog nooit is geweest, dan was er geen comedy.

Na zijn debuut ‘Op Weg’ is Bas Birker momenteel de opvolger ‘SOWIESO’ aan het spelen. ‘SOWIESO’ is de 2de avondvullende voorstelling van Bas Birker en ontstaat in een intensieve samenwerking met coach Wim Helsen.

Vanaf 2015 schuimt de sympathieke Nederbelg alzo opnieuw de Vlaamse cultuurcentra af, op zoek naar goedkoop bier en warm eten. En in ruil vertelt hij nieuwe grappen. Veel en snel. Precies zoals de catering moet zijn.

Naast zijn werk op het podium is Birker ook actief als schrijver voor verschillende televisieprogramma’s en heeft hij zijn eigen Comedy Academy waarin hij jong comedytalent begeleidt.

Programma’s:

2013-2014: Op Weg
2014-heden: Sowieso

Video’s: